De Glaswerken blog

De glaszetter: waar moet u aan denken bij het laten vervangen van glas?

Een bal door de ruit, een ongeluk of een val: het gebeurt vaak onverwachts. Niet alleen zijn glasscherven gevaarlijk door kans op verwonding, een kapot raam biedt o.a. vrij spel aan inbrekers en aan het weer. U wilt daarom zo snel mogelijk een oplossing vinden voor deze vervelende situatie.

 

De glaszetter

Tegenwoordig biedt een glaszetter vaak 24/7 service aan en kan er dag en nacht een beroep op hem worden gedaan, in elke noodsituatie. De glaszetter heeft in zijn wagen diverse soorten glas op voorraad en zal allereerst voor u de scherven opruimen, op professionele wijze. Hij zal zorgen voor een veilige noodvoorziening, mocht het niet mogelijk zijn om direct volledig glasherstel uit te voeren. Een glaszetter bekijkt welk glas gewenst is, bepaalt de maten van het kozijn en kan deskundig advies geven over de diverse glassoorten. Na levering van de nieuwe materialen en het verwijderen van de oude, zal de glaszetter het glas vakkundig voor u plaatsen.  De glaszetter is specifiek opgeleid voor alle werkzaamheden die bij het plaatsen van glas komen kijken. Hij beschikt over de juiste ervaring en kennis. U heeft garantie en bent verzekerd van kwaliteit.  

 

Glassoorten

De meest voorkomende soorten glas zijn:

• Isolatieglas (Hoog Rendement) HR+ of HR++; Deze bestaat uit tweedubbel of zelfs driedubbel glas.  Het is geluiddempend en heeft een isolerende werking.

• Gehard glas; Dit wordt gemaakt van veiligheidsglas. Dit type glas valt in kleine afgevlakte deeltjes uiteen en niet in scherpe scherven,  waardoor gevaarlijke ongelukken kunnen worden voorkomen. 

• Overige glassoorten kunnen o.a. zijn:  gekleurd glas, enkel glas, interieurglas (bijv. douchecabines, spiegels en deuren), draadglas, glas in lood, zonwerend glas.  

 

Verzekering

Een verhuurder of eigenaar van een woning sluit doorgaans altijd een inboedel- of opstalverzekering af tegen glasschade.  Let goed op de voorwaarden en de dekking. Niet alle glassoorten en beschadigingen worden namelijk gedekt, zoals bijvoorbeeld glas in lood of een lek in dubbel glas (omdat dit vaak komt door een eigen montagegebrek). Daarnaast is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor het geval u zelf glasschade bij anderen veroorzaakt.  Tip: maak foto's van de schade, zodat het bewijs van de kosten bij de verzekeraar kan worden ingediend.   

Wat wordt er door de verzekeraar uitgekeerd? Er wordt vaak een maximumbedrag gekoppeld aan de glasverzekering, per schadegebeurtenis. Dit kan verschillen per verzekeraar. Voorrijkosten en het plaatsen van een noodvoorziening vallen ook onder glasschade. Er zijn verzekeraars die uitkeren in natura: d.w.z. door alleen gebruik te maken van bij hen aangesloten glaszetters.

Kijk op DQ Glas voor een deskundige glaszetter voor Amsterdam en omgeving.


Delen