De Glaswerken blog

Glaswerken

Dubbel glas plaatsen

Het is tegenwoordig het gesprek van de dag. De kosten van de energierekeningen nemen schrikbarende vormen aan. De uitgaven die we maandelijks hebben, zijn het grootst voor de energie die we verbruiken. Daarom is het belangrijk dat uw huis voldoende geïsoleerd is om zo min mogelijk energie te verbruiken. Om dat te bekijken kunt u een specialist langs laten komen om te kijken wat u allemaal kunt doen om energie te besparen. Daarvoor kunt u uw huis, als het al een ouder huis is, goed gaan isoleren. Daarvoor kunt u het dak, de vloer, de muren en het glas isoleren. Indien u nog gebruik maakt van enkel glas kunt u veel besparen door dubbel glas te gaan gebruiken. Nu kunt u niet altijd zomaar even het enkel glas door dubbel glas vervangen. Daarvoor moet u eerst een aannemer langs laten komen om te kijken wat er gedaan moet worden om het enkel glas door dubbel glas te vervangen.


De aannemer 

Wanneer de aannemer langs komt voor het plaatsen van het dubbel glas zal hij eerst nagaan wat er gedaan moet worden. Hij zal beoordelen of de kozijnen nog goed zijn. Indien dat het geval is, zijn de werkzaamheden voor de aannemer niet zo groot. Hij zal het enkel glas verwijderen en moet dan alleen de sponningen dieper uitfrezen. Dubbel glas heeft diepere sponningen nodig dan enkel glas. Indien de kozijnen echter niet meer goed zijn, omdat er bijvoorbeeld veel verrottingsplekken inzitten, zal hij nieuwe kozijnen moeten maken. Als ze klaar zijn zal hij de oude door de nieuwe vervangen. Dat zal hij niet allemaal op een dag kunnen doen. Hij zal, mits hij de kozijnen vervangt, deze ook af moeten dichten totdat ze allemaal klaar zijn. Dan kan de glaszetter komen. De glaszetter heeft het dubbel glas allemaal al besteld. Hij kan het dubbel glas niet snijden. Het is allemaal op maat gemaakt. Er is rekening gehouden met de speling die er moet zijn tussen het hout en het glas. Glas zal uitzetten als het warm wordt dus daar moet ruimte voor zijn. Daar heeft de glaszetter bij het bestellen vooraf rekening mee gehouden. 


Offerte

Laat eerst een offerte maken. Laat enkele aannemers langskomen om de prijs op te geven die er nodig is voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Dat moet u ook laten doen door de glaszetter. Dan weet u dus vooraf wat u aan kosten kwijt bent. Wanneer u de aannemer heeft gekozen die u wilt hebben kunt u een tijd afspreken wanneer de werkzaamheden klaar moeten zijn. Dit kunt u in goed overleg doen.

Kijk op Erkamp Glas voor een glaszetter gespecialiseerd in dubbel glas.


Delen