De Glaswerken blog

Nieuw glas laten zetten? Kies voor een erkend glaszettersbedrijf

Iedereen die een wat oudere woning heeft en nooit iets heeft laten doen aan het glaswerk, krijgt vroeg of laat te maken met de vraag of het glas vervangen dient te worden. Vooral als je in een oud herenhuis, grachtenpand of in een monumentale woning woont, is nieuw glas laten zetten absoluut aan te raden. Zeker als in het betreffende pand vooral glasplaten van enkel glas zitten en er geen dubbel glas is. Nieuw glas plaatsen kun je uiteraard zelf proberen, maar echt aan te raden is dit niet. Glas zetten is zwaar, vereist precisiewerk en wil je in één keer goed in de sponningen geplaatst hebben. Alleen al hierom is nieuw glas laten plaatsen door een glaszettersbedrijf een absolute must. Maar glaszettersbedrijven hebben nog veel meer moois te bieden. In dit artikel lees je waarom je bij het vervangen van je oude glas door nieuw glasplaten zeker voor een erkende en professionele glaszetter moet gaan!


Je glas laten zetten door een professional betekent dat je maatwerk geleverd krijgt

Belangrijk bij de plaatsing van glaswerk is dat dit secuur gebeurt. Glas laten zetten door een expert geeft je deze zekerheid! Glas moet namelijk naadloos in de raamsponningen worden geplaatst, zodat het in het betreffende pand niet kan gaan tochten. Veel mensen die zelf hun glas hebben geplaatst, krijgen te maken met tochtstromen in huis. En dat is natuurlijk niet wenselijk als het doel van het nieuwe glas nu juist was om de isolatiewaarde van je woning te vergroten. Naast tocht veroorzaken glasplaten die niet goed in het kozijn zijn geplaatst ook overlast. Bij win en storm gaan ze namelijk rammelen en vervelende geluiden maken. In sommige gevallen komt het zelfs voor dat complete glasramen er uitvliegen bij hevige storm. Dat is niet alleen heel vervelend, maar kost je uiteraard ook onnodig veel geld. De platen die je zelf hebt geplaatst zijn dan namelijk niet verzekerd. Je moet dan dus zelf je portemonnee trekken. Kies je voor het laten plaatsen van je glas door een glaszetbedrijf, dan ben je tegen dit soort ellende verzekerd en weet je zeker dat je nieuw glas krijgt, dat ook nog eens gratis voor je geplaatst wordt.

Advies van een expert

Prettig aan het inschakelen van een professionele glaszetter is het nuttige advies dat je proactief kunt krijgen. Glaszetters weten alles van glasplaten, hun isolatiewaarde, de variatie die er op dit gebied is en natuurlijke welk glas voor jou het meest ideaal is. Ook kunnen ze je tips geven om op de uitgaven voor glas te besparen. Redenen te over dus om een erkende glaszetter in te huren voor het vervangen van je glas!


Delen